Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
In of juist uit een bedrijf stappen: hoe pakt je dat het beste aan?
Er zijn ondernemers voor wie het ondernemersbestaan nooit ophoudt, maar de meeste ondernemers besluiten een keer met pensioen te gaan. Het kan ook gebeuren dat je juist in een bestaand bedrijf wil stappen. Beide scenario’s hebben heel wat financiële voeten in de aarde.
Een bedrijf kopen?
Een bedrijf overnemen? Dat heeft organisatorische, juridische, fiscale en persoonlijke consequenties. Maar ook financiële. Want hoe wordt de overname gefinancierd? En welke stappen doorloop je voor een gedegen overname?
Het bedrijf overdragen?
Als je met ‘ondernemerspensioen’ gaat, draag je het stokje over, aan een kind, een zakenpartner of iemand anders in wie je vertrouwen hebt. Hoe zorg je ervoor dat de oude dag goed is verzorgd terwijl de continuïteit van het bedrijf ook gewaarborgd is? Bedrijfsoverdracht is complexe materie en daarom is het des te verstandiger om er tijdig over na te denken.
De juiste keuzes;
In of juist uit een bedrijf stappen heeft grote financiële gevolgen. Financieel Plusz .nl werkt samen met partners die je hierover volledig kunnen adviseren waardoor je altijd de keuzes kunt maken die het best bij jouw situatie passen.
Een financieel rapport waarin al je geldzaken aan bod komen. Een handvat voor de toekomst voor inzicht, overzicht en vooruitzicht in al je geldzaken. Een handvat naar houvast bij alle belangrijke beslissingen voor de toekomst. Vooral voor mensen zonder stabiel inkomen een uitkomst. Ondernemers en ZZP’ers hebben hier veel baat bij. Dat geeft rust en een betere kijk op geldzaken.
Wie graag verder komt in zijn leven, maakt gebruik van het Financieel Plan. Want bij iedere nieuwe fase in je leven kijk je in je portemonnee: wat kan wel, wat niet? Een huis met een tuin, kinderen, een grote reis, eigen bedrijf, een tuinhuis, eerder stoppen met werken? Wat wil ik?! Kan het wellicht later? Heb ik straks voldoende inkomen en/of vermogen.
Inkomensplanning maakt duidelijk wat jouw huidige consumptief besteedbaar inkomen is. Maar ook biedt het inzicht of je wensen ten aanzien van dit inkomen nu en in de toekomst haalbaar zijn. En wat gebeurt er met je inkomen als jij onverhoopt komt te overlijden, werkloos of arbeidsongeschikt wordt?
Ik ga met jou in gesprek en inventariseer je wensen en doelstellingen. Met een grondige analyse van je huidige situatie in combinatie met je wensen, doelen en risicobereidheid breng ik jouw financiële situatie volledig in kaart. Samen stellen we een plan op om inkomensrisico's te beperken en bekijken we samen welke financiële oplossingen het beste bij jou en je situatie passen. Meer weten? Maak een afspraak via het contactformulier bij Financieel Plusz.nl.
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
De overbruggingslening kunt u gebruiken om de overwaarde van uw huidige woning te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Nadat uw huidige woning is verkocht, moet u de overbrug- gingslening aan Florius terugbetalen. De overbruggingslening heeft een beperkte looptijd. Dit staat in de offerte. Na die beperkte looptijd moet u de overbruggingslening in ieder geval (helemaal) terugbetalen, ook als uw woning nog niet is verkocht.
Een bouwdepot is een rekening waar Florius (een deel van) uw lening op stort. Met het geld op deze rekening kunt u de rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw woning (laten) betalen
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..