Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Je moet er niet aan denken. En toch is het verstandig dat wel te doen... Want als je nu stil staat bij wat er gebeurt na je overlijden, voorkom je dat jouw partner en eventuele kinderen met grote financiële zorgen achterblijven. Als je wegvalt, komt immers ook jouw inkomen te vervallen. En misschien dalen de inkomsten van je partner ook omdat hij of zij meer zorgtaken op zich moet nemen.
In sommige gevallen wordt een inkomensterugval gecompenseerd door een verzekering. Heb je zo'n voorziening nog niet dan kun je dit risico wegnemen door nu een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Of dat verstandig (en mogelijk) is, hangt van een aantal zaken af. Onze adviseurs rekenen je dit graag voor.
Benieuwd naar de kosten van een overlijdensrisicoverzekering? Ik help je bij je de selectie van diverse verzekeraars. Maak een afspraak via het contactformulier bij Financieel Plusz.nl
Wanneer je komt te overlijden kan het inkomen van je partner bestaan uit:
Wat gebeurt er met de hypotheek?
Het is waarschijnlijk het grootste bezit dat jullie samen hebben: jullie huis. Als één van beiden er niet meer is, is dat al moeilijk genoeg. Het is daarom verstandig om de zaken bij het afsluiten van je hypotheek goed te regelen. Belangrijke vragen om te beantwoorden zijn:
Het overlijden van één van beide partners verandert niets aan de hypotheek. De hypotheeklasten blijven dus gelijk. Dit geeft problemen als het inkomen van de achterblijvende partner niet toereikend is om deze kosten op te brengen. De normale kosten van levensonderhoud blijven immers ook bestaan.
Als je komt te overlijden, verandert er veel in de financiën van de nabestaanden. Door je nalatenschap nu goed te regelen, kun je voorkomen dat zij er straks misschien financieel bij inschieten of zelfs in de knel raken. Meer weten?
Maak een afspraak via het contactformulier bij Financieel Plusz.nl.
Ik help je graag om de keuzes te maken die het best bij jou en je nabestaanden passen.
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
De overbruggingslening kunt u gebruiken om de overwaarde van uw huidige woning te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Nadat uw huidige woning is verkocht, moet u de overbrug- gingslening aan Florius terugbetalen. De overbruggingslening heeft een beperkte looptijd. Dit staat in de offerte. Na die beperkte looptijd moet u de overbruggingslening in ieder geval (helemaal) terugbetalen, ook als uw woning nog niet is verkocht.
Een bouwdepot is een rekening waar Florius (een deel van) uw lening op stort. Met het geld op deze rekening kunt u de rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw woning (laten) betalen
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..