Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Als je rentevaste periode van je hypotheek afloopt, dan ontvang je van je geldverstrekker een voorstel om je rente opnieuw vast te stellen. Het kan interessant zijn om daar op in te gaan, maar vaak is een overstap naar een andere geldverstrekker interessanter. Door over te stappen kan je namelijk vaak een scherpere rente krijgen en mogelijk ook nog eens tegen betere voorwaarden.
Scherpere rente;
Door over te stappen kan een rentevoordeel behaald worden wat al snel honderden euro tot zelfs meer dan duizend euro per jaar kan schelen. Kies je voor een lange rentevaste periode dan werkt dit renteverschil dus ook erg lang door.
Wijziging van risicoklasse;
Hoe hoger je hypotheek ten opzichte van de waarde van je woning, hoe hoger de rente is. Sommige geldverstrekkers passen de rente automatisch aan als je voldoende hebt afgelost. Als je overstapt naar een geldverstrekker die dat automatisch doet, kan je over een nieuwe rentevaste periode van 10 tot 20 jaar ook al snel 0,2 procent besparen.
Woningwaarde;
Ook je actuele woningwaarde is bij het einde van de rentevaste periode van belang. Als je overstapt naar een nieuwe geldverstrekker dan zal de nieuwe rente worden bepaald op basis van een nieuwe taxatie van je woning. De actuele stand dus. Blijf je bij je huidige geldverstrekker, dan is de kans groot dat zij hun rentevoorstel doen op basis van de oorspronkelijke waarde van je woning. De laatste jaren is de woningwaarde in de meeste gevallen fors gestegen. Als je jouw woning voor de huidige geldverstrekker opnieuw laat taxeren dan kan je daarmee in een andere risicoklasse komen en mogelijk ook zo weer enkele tienden aan rente minder gaan betalen.
Heb je ook een deel aflossingsvrij in je hypotheek? Veel geldverstrekkers rekenen voor aflossingsvrij een forse opslag van 0,25% of meer. Verschillende geldverstrekkers rekenen die opslag niet. Dat maakt het oversteppen met een aflossingsvrij deel weer interessant.
Overstappen is niet zo ingewikkeld als het lijkt! Overstappen naar een nieuwe geldverstrekker kan in veel gevallen snel en eenvoudig.
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
De overbruggingslening kunt u gebruiken om de overwaarde van uw huidige woning te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Nadat uw huidige woning is verkocht, moet u de overbrug- gingslening aan Florius terugbetalen. De overbruggingslening heeft een beperkte looptijd. Dit staat in de offerte. Na die beperkte looptijd moet u de overbruggingslening in ieder geval (helemaal) terugbetalen, ook als uw woning nog niet is verkocht.
Een bouwdepot is een rekening waar Florius (een deel van) uw lening op stort. Met het geld op deze rekening kunt u de rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw woning (laten) betalen
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..