Annuiteiten hypotheek
De annuïteitenhypotheek is een aflosvorm waarbij je iedere maand het zelfde bedrag betaalt. Dit vaste bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.
Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Welke hypotheekvormen zijn er en wat zijn de verschillen ? Vind informatie en tips via de onderwerpen hieronder.
De annuïteitenhypotheek is een aflosvorm waarbij je iedere maand het zelfde bedrag betaalt. Dit vaste bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.
Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de looptijd alleen maar rente. Je lost dus niets af en daarmee bouw je ook geen vermogen op.
Bij een lineaire hypotheek bestaat het te betalen maandbedrag uit een stuk rente en een deel aflossing van de hypotheek.
Hier zie je een overzicht van de hypotheekrentes die de diverse geldverstrekkers hanteren voor de verschillende rentevaste periodes.
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning.
Je bent van plan om een eigen woning te kopen. Ga je voor bestaande bouw of kies je voor nieuwbouw
Als je rentevaste periode van je hypotheek afloopt, dan ontvang je van je geldverstrekker een voorstel om je rente opnieuw vast te stellen.
Hier lees je alle voordelen en nadelen van het kopen van een nieuwbouwwoning
Hier lees je alle voordelen en nadelen van het kopen van een bestaande woning
Hoe kun je de overwaarde
van jouw woning gebruiken.
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
De overbruggingslening kunt u gebruiken om de overwaarde van uw huidige woning te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Nadat uw huidige woning is verkocht, moet u de overbrug- gingslening aan Florius terugbetalen. De overbruggingslening heeft een beperkte looptijd. Dit staat in de offerte. Na die beperkte looptijd moet u de overbruggingslening in ieder geval (helemaal) terugbetalen, ook als uw woning nog niet is verkocht.
Een bouwdepot is een rekening waar Florius (een deel van) uw lening op stort. Met het geld op deze rekening kunt u de rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw woning (laten) betalen
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt met flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisatie mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..